El passat 15 de maig, araCaldes va celebrar la 4a i última sessió del primer cicle de conferències divulgatives que ha estrenat el grup municipal aquest curs. Anna Pallí, enginyera agrònoma de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) va ser la ponent de la xerrada “El futur de l’alimentació: transformació sostenible dels sistemes alimentaris”, que va tenir lloc a Les Cases dels Mestres.
En el marc de la jornada, Pallí va exposar aquells aspectes que es consideren de major rellevància per a assolir uns models alimentaris més sostenibles, capaços d’oferir un millor equilibri entre una dieta saludable i un major respecte al planeta. En aquest sentit, l’experta va posar l’accent en el fet que “urgeix una transformació radical dels sistemes alimentaris”, els quals han de ser “inclusius, sostenibles i eficients”. Per aconseguir-ho, Pallí va apuntar que “la innovació és la palanca del canvi, però no l’únic” i va presentar diferents propostes per a assolir el repte de “trobar altres maneres d’alimentar els deu mil milions de persones que viuran a la Terra el 2030 respectant, al mateix temps, el planeta”.
La xerrada ha posat punt final al primer cicle de conferències d’araCaldes; un programa estable amb temàtiques diverses que pretén “oferir espais de reflexió i debat sobre aquells aspectes que ens afecten en la nostra quotidianitat”, expressen des del grup municipal, mentre diuen estar gestant una segona edició amb noves ponències “sobre temes d’interès i d’actualitat”.