Lildami, cantautor català i jurat de l’exitós programa musical de TV3, ‘Eufòria’, va desplaçar-se fins a les instal·lacions de l’Escola El Farell, el passat dimecres 31 de gener, a l’hora del migdia.
La seva visita s’emmarca en el projecte ‘Bo, sa i d’aquí’ que promou l’empresa Grup Taelus i que pretén acostar als infants i adolescents de Catalunya el consum d’aliments de manera responsable. Sota la premissa ‘Mengem sa, fem música i som escola’, la iniciativa convida artistes coneguts del panorama musical del territori català als espais de lleure de les escoles que tenen un compromís amb els productes de KM 0, i ofereixen una alimentació saludable i de proximitat a l’hora del menjador. “L’objectiu és fer difusió dels menjadors escolars que treballen amb productors i comercialitzadors del país, i tenen com a missió fer arribar els aliments de proximitat dels nostres camps i de la nostra mar als menjadors de les escoles de Catalunya” expliquen des del grup empresarial impulsor.
A l’Escola El Farell, l’empresa Menjares serveix al voltant uns 300 menús diaris, i ha estat guardonada amb la certificació de qualitat que atorga la iniciativa. Dolors Codina, directora del centre educatiu, explica que “fa molts anys vam apostar per una alimentació saludable, de proximitat i sostenible. Ha estat un camí llarg i progressiu per tal d’anar conscienciant als infants i les famílies dels beneficis d’una bona alimentació”. En aquest sentit, Codina afegeix que “sempre que podem, procurem que els productors siguin locals o de la comarca”.
Arran de la visita, els nens i nenes van poder preguntar a l’artista com va començar en el món de la música, què el va portar a compondre cançons o la seva experiència a Eufòria. L’alumnat també va poder cantar i ballar amb Lildami, qui va dir sentir-se “molt content de veure com els infants s’interessen pel que faig i que segueixen els programes televisius en els quals participo”.
En el projecte ‘Bo, sa, d’aquí’, Lildami ha estat un dels intèrprets musicals que s’han convertit en ambaixadors de la cuina de KM 0 i dels productes de qualitat que s’ofereixen a les escoles del territori. Com a Caldes, la iniciativa s’està duent a terme en molts altres centres educatius d’arreu, atorgant-los els certificats de qualitat “que denoten l’alt nivell que assoleixen les seves cuines i càterings” continuen explicant des de Grup Taelus.