

Des de finals d’octubre que ja comença a palpar-se l’ambient més màgic de l’any, aquell en el qual grans i petits entonem cançons encomanadisses, decorem les cases i passegem admirats pels sostres il·luminats dels carrers principals. Sí, Nadal és a tocar, i s’instal·larà a Caldes arran de l’encesa de llums el 24 de novembre, i del 5 al 10 de desembre amb la 37a edició del Mercat de Nadal.
Una vegada més, el centre històric es convertirà en l’epicentre de la fira amb un centenar de parades i castes de fusta que oferiran productes nadalencs, d’alimentació, brocanteria i antiguitats. Segons ha informat el consistori, una de les novetats d’aquesta edició és la redistribució d’una part d’aquestes parades: les que estaven ubicades al carrer del Pont s’instal·laran a la plaça de l’Onze de Setembre. I una altra novetat serà l’acte d’encesa de l’olla gegant, que tindrà lloc el 5 de desembre, a les 18 hores, a la plaça de la Font del Lleó, a càrrec de Regina Rodríguez i Sirvent, autora de ‘Les calces al sol’, un dels llibres més venuts a Catalunya.
En paral·lel, el mercat comptarà amb un ampli programa de tallers i activitats per a tota la família, principalment ubicats a Can Rius i la plaça Onze de Setembre.
EL PRINCIPAL RECLAM: MÉS DE 10.000 LITRES DE BROU
Un any més, el gran protagonista de la fira nadalenca serà l’habitual brou calderí, elaborat amb productes de proximitat i aigua termal. Enguany, està previst repartir entre els assistents 30.000 racions de brou termal, 2.000 racions de llenties i 4.000 racions de carn d’olla, en els més de 10.000 litres de brou, cuinats a l’olla gegant, que es farà bullir fins a sis vegades al llarg dels sis dies de mercat.