Joan Duran, el candidat d’araCaldes a les municipals del 28-M
- 09/05/2023
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 2
“És necessari un manteniment exhaustiu de zones verdes, places i carrers. Hi ha infinitat de llocs que necessiten un important arranjament”
1. HABITATGE PÚBLIC
L’accés a l’habitatge és un repte cabdal, ja que la demanda existent actualment fa que els preus siguin alts.
Els habitatges d’emergència són una bona iniciativa, però han d’estar lliures per a famílies vulnerables. L’habitatge jove sí que és protegit, però tan sols n’hi ha 8. I el cooperatiu, tot i que és un model interessant, està gestionat per cooperatives, no per l’Ajuntament.
Des del 1993 no es fa habitatge de protecció oficial (HPO) de forma rellevant a Caldes i és inacceptable. Treballarem amb l’Institut Català de Finances i l’Agència de l’Habitatge per construir HPO en espais d’aprofitament municipal pendents d’urbanitzar que atenuïn els preus del mercat.
Millorarem les bonificacions als lloguers accessibles i impulsarem altres formes d’accés a l’habitatge (cooperatiu, comunitari i/o acompanyat/assistit).
2. MOBILITAT I TERRITORI
Cal un Pla de Mobilitat global que determini la funcionalitat de cada carrer del municipi prioritzant l’accessibilitat, la fluïdesa del trànsit i la manca d’aparcament i que impulsi la cohesió territorial i la seguretat a les urbanitzacions.
Potenciarem formes de mobilitat i de transport col·lectiu eficients per evitar agafar el cotxe. Per això, crearem una xarxa de bus a peu i establirem punts per a bicicletes.
Considerem necessari un manteniment exhaustiu de zones verdes, places i carrers. Hi ha infinitat de llocs (av. Pi i Margall, pl. Onze de Setembre, parc de l’Ametller, c. Bigues, urbanitzacions, etc.) que necessiten un important arranjament. Mereixem viure en un entorn més agradable i accessible.
3. POLÍTICA ECONÒMICA I FINANCERA
La política econòmica ha estat molt poc previsora. El deute de 12,8 milions d’euros dobla la mitja catalana per habitant i marcarà el proper mandat. El pressupost de 2023 és de 26 milions d’euros, però si no es té en compte el Carme (que disposa d’una subvenció puntual), la partida d’inversions és de tan sols 1 milió d’euros.
En relació al progrés econòmic, fomentarem el codesenvolupament amb living labs per convertir Caldes en un pol industrial d’alt valor afegit. Els polígons necessiten espai disponible i infraestructures per a noves activitats. Cal escoltar el comerç i s’ha de remar al seu favor promocionant-lo. Hem d’entendre les necessitats del nostre teixit econòmic perquè és font de riquesa.
Impulsarem la formació professional reglada i l’ocupacional que pal·liï la falta de personal qualificat en oficis i polítiques actives d’ocupació que s’adaptin a la realitat del municipi.
4. TRANSICIÓ ECOLÒGICA I CANVI CLIMÀTIC
L’impuls realitzat a Caldes és positiu i cal consolidar-lo. La sostenibilitat ha d’esdevenir la base de totes les polítiques i, per això, proposem ampliar la CEL, posar en marxa el carsharing municipal, potenciar les ombres naturals a la via pública, decidir entre tots i totes el nou model de recollida de deixalles i dur a terme un pla de confort tèrmic per a les escoles.
Alhora, cal posar en valor el nostre entorn natural, recuperant la riera de Caldes com una zona verda integrada al municipi o els senders, fent-ne una gestió forestal eficient.
5. POLÍTIQUES SOCIALS I IGUALTAT
En Educació, reforçarem les escoles bressol amb l’educador/a rotativa per millorar-ne el servei, promourem l’obertura de patis a la ciutadania i recuperarem el transport escolar a tots els centres.
En Salut, crearem programes per abordar la salut mental, la cardiovascular, l’obesitat, la sexualitat i les addiccions i promocionarem l’esport com a eina d’inclusió social i de transmissió de valors.
Recuperarem la Taula de Cultura com a òrgan de participació activa que englobi a tot el Tercer sector. Ajudarem a les entitats amb una oficina de gestió i fomentarem la programació compartida.
A més, implementarem polítiques equitatives i de prevenció que ajudin a revertir desigualtats socials des d’una perspectiva comunitària i de gènere.
6. TERMALISME I TURISME
El patrimoni històric i els llocs més emblemàtics de Caldes s’han de preservar. Promourem el seu coneixement convertint el Museu Thermalia en punt principal de difusió i actualitzarem la informació del patrimoni en les seves diverses tipologies: natural, immoble, moble, immaterial i documental.
Els calderins i calderines ens hem de sentir ambaixadors del nostre propi poble, arribant arreu, perquè som els primers que hem de gaudir dels nostres atractius turístics i del patrimoni de Caldes i, per això, creiem que la promoció turística ha de tenir una altra proporció.