El dimarts 28 de març la Sala Noble de Can Rius va acollir la presentació del llibre “Cuina tradicional i termal: Catalunya/LES Landes (França)”, un recull de receptes de cuina tradicional i termals d’ambdós països. Amb aquest llibre, l’Associació Amics d’Europa, celebra el desè aniversari de l’agermanament de les poblacions de Caldes de Montbui i Saint-Paul-lès-Dax. El llibre recull una mostra gastronòmica de la cuina tradicional catalana i de la regió de les Landes, que tenen com a nexe d’unió l’aigua termal.
L’edició d’aquest llibre “pretén difondre i conservar les receptes tradicionals amb el component de l’aigua termal, que permet una cocció més curta i aporta més suavitat als sabors” explica Pau León, president de l’Associació Amics d’Europa, durant la presentació.
Aquest llibre s’ha realitzat conjuntament amb els dos comitès (català i francès) per tal d’oferir una varietat de receptes tradicionals i termals. El llibre s’ha estructurat amb quatre grups: aperitius, primers, segons plats i postres, on podem trobar el clàssic de la gastronomia catalana com és la vedella amb bolets, o plats tradicionals de la regió de les Landes, on l’ànec és el producte principal.
Aquest llibre ha estat dissenyat pel calderí Quims Desquens i les fotografies de les receptes han estat captades per l’objectiu del fotògraf francès, Florent Birling.