
15.000 persones visiten la festa de la cuina termal
- 03/04/2023
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
> Ivette Hijano
L’11è Mercat de l’Olla supera els nivells de públic d’abans de la pandèmia i exhaureix les 6.000 racions de llegums
IMATGE | L’equip organitzador minuts abans de repartir les racions de llegums cuits amb aigua termal, diumenge al matí. > C.M.C
Èxit absolut en l’11a edició del Mercat de l’Olla i la Caldera. Així va valorar l’Ajuntament de Caldes la gran festa que exalta la cuina termal elaborada a la vila, enguany celebrada el 18 i 19 de març. Més de 15.000 persones van visitar el municipi per concentrar-se en el nucli històric i passejar entre el centenar de parades de productes d’alimentació i d’artesania situades entorn d’una plaça -l’emblemàtica plaça de la Font del Lleó-, en la qual la protagonista va tornar a bullir com sempre: l’olla més gran de Catalunya de 1.600 litres de capacitat.
“Això és una autèntica festa de poble! L’olla gegant ha tornat a sortir a la plaça i amb ella ens han visitat moltíssimes persones encuriosides per veure la tan frenètica activitat que oferia Caldes de Montbui” valorava l’alcalde, Isidre Pineda, el matí del diumenge de mercat. “Estem molt satisfets de com el Mercat de l’Olla i la Caldera està fortament arrelat al municipi, com atrau tantes persones visitants, però sobretot com els calderins i calderines en el sentim nostre” tornava a dir Pineda.
I és que, segons el consistori local, l’11a edició de la “fira gastronòmica termal” com la descriu Carme Germà, regidora de Turisme i Termalisme de Caldes, ha recuperat les xifres de públic assistent registrades abans de la pandèmia, a més d’exhaurir les racions previstes de llegums cuits amb aigua termal i al foc de llenya: fins a 6.000 racions al llarg del cap de setmana. “Dissabte vam repartir 1.200 racions de llenties i a la tarda vam repartir els primers cigrons amb botifarra i llardons. Van ser 850 racions que, sumades amb les de diumenge, fan les 6.000 racions de llegums cuits amb l’aigua termal de Caldes de Montbui” detallava Germà. De nou, les llargues cues que arribaven a l’altra punta de la plaça van acabar amb un total aproximat de 300 quilos de llegums que, en el cas dels cigrons, enguany van servir-se acompanyats amb botifarra del perol i llardons.
BONA VALORACIÓ AL PROGRAMA D’ACTIVITATS
Superada l’edició del 2023, organitzadors i entitats col·laboradores van analitzar el decurs de l’11è Mercat de l’Olla que, per primera vegada des de la primera convocatòria, hi van tenir un paper destacat els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Termalisme i Benestar, impartit a l’Institut Manolo Hugué. Segons fonts oficials del consistori calderí, l’espai ‘Relaxa l’Olla’ coordinat i conduït pels estudiants “va tenir molt d’èxit”, en especial algunes de les seves activitats com la gimcana pel parc de Can Rius i els Tallers d’Auto Massatge. “Des de l’Ajuntament n’estem molt contents i l’alumnat també ha quedat encantat d’haver-se sumat per primera vegada i tenir la seva representació en el Mercat” va dir la regidora, qui va explicar eur esperava tornar a comptar amb la seva participació en futures edicions: “Ells i elles també ho viuen dins d’una experiència en la formació que reben, i jo crec que han vingut per quedar-se”.
l marge dels estudiants d’FP en Termalisme, l’Ajuntament ha destacat la nova distribució del centenar de parades que “va afavorir la circulació de les persones i va donar bons resultats”. Enguany, les parades van distribuir-se de manera que es van crear tres zones de productes d’alimentació (el carrer Forn, davant de les Termes Romanes i la plaça de Can Rius), i les parades artesanals van concentrar-se a la resta d’espais i carrers del centre històric.
En paral·lel, i fins al 26 de març, la dotzena de restaurants que van sumar-se al “Se’ns en va l’olla” van seguir oferint les seves propostes gastronòmiques, inspirades en la cuina termal i tradicional. “Es tracta d’una oferta en la qual els restaurants preparen un plat especial i sé que ha anat molt bé, ja que els restaurants eren plens! Tant dissabte com diumenge van tenir molt bona previsió! Aquesta activitat està molt consolidada, una oferta més que se suma en el marc del Mercat de l’Olla i la Caldera” va apuntar Germà.