Des de l’any 2013, Caldes se suma al projecte Ciutats defensores pels drets humans coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat amb la participació de 28 ajuntaments, 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global. Es tracta d’un moviment global de solidaritat internacional i de suport a les persones defensores dels drets humans.
I qui són i què fan els i les defensores de drets humans? Són persones que, de manera individual o col·lectiva, treballen per promoure o protegir els drets humans, lluiten contra les violacions d’aquests drets, recolzen el desenvolupament de les llibertats fonamentals dels pobles i individus, i també contribueixen a la construcció de societats més justes, igualitàries, sense discriminació i on es garanteixi la dignitat humana. Aquest projecte ajuda a donar-los més visibilització per desenvolupar la seva tasca de manera segura i lliure.
La setmana passada Caldes va acollir la dotzena edició i per això tres defensors dels drets humans van poder compartir el seu testimoni als diferents centres d’ensenyament secundaris de Caldes exposant alguns dels quatre eixos temàtics: Defensa de la terra i del medi ambient, defensa de les dones i el col·lectiu LGTBIQ+, dret a la pau, drets civils i polítics, drets de les persones migrades i refugiades.
Creiem que aquest projecte és molt important perquè, mitjançant l’educació, promou una ciutadania crítica i compromesa a defensar els drets humans i les llibertats fonamentals afavorint la transformació social i la justícia global. Així es construeix un món més equitatiu, sostenible i democràtic, basat en: la solidaritat, el respecte, la cooperació i la igualtat.