Jaume Muri: “Farem de la plaça Catalunya un espai de major accessibilitat”
- 12/05/2021
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
L’Ajuntament de Caldes va presentar ahir el projecte de reurbanització de la plaça Catalunya i els carrers Sant Pau i Rector Alemany, el qual començarà els pròxims dies
IMATGE | L’alcalde de Caldes, Isidre Pineda, amb regidors del consistori en la presentació del projecte, a la plaça Catalunya, ahir al matí.> I. HIJANO
En el decurs de les pròximes setmanes començaran les obres del projecte de reurbanització de la plaça Catalunya i els carrers Sant Pau i Rector Alemany. L’obra que darrerament és en el punt de mira de certs grups de l’oposició del consistori calderí “ja la vam anunciar com a prioritària a l’inici d’aquest mandat” recordava l’alcalde de la vila, Isidre Pineda, durant la presentació del projecte, ahir al matí. “Estem davant d’una de les cruïlles més mal resoltes de tot Caldes i, alhora, de les més cèntriques del municipi, pel que es tracta d’un problema a resoldre” afegia Pineda.
Aproximadament vuit mesos més tard des de la intervenció, Caldes lluirà la transformació d’aquesta zona del centre del municipi, convertint l’emblemàtica plaça Catalunya i els seus carrers adjacents en “espais més accessibles i amables” deia Jaume Mauri, regidor d’Espais Públics, que juntament amb l’ampliació de l’equipament de Les Cases dels Mestres, la remodelació contribuirà a “una millora de la zona centre de Caldes” hi afegia l’alcalde.
“L’objectiu que busquem arran del projecte és perllongar la continuïtat del carrer Font i Boet fins a la Biblioteca i Estació d’Autobusos” seguia Mauri, tot afegint que “evidentment, la proposta urbanística es basa en l’eliminació de barreres arquitectòniques i fer d’un espai centre com és la plaça Catalunya en un espai de major accessibilitat”. Arran la reurbanització, la zona afectada –tant la plaça com els carrers Sant Pau i Rector Alemany- es transformarà en un espai de plataforma única que donarà prioritat als vianants: “Serà una zona pacificada, on els veïns que hi tenen aparcaments hi podran seguir accedint, però al vehicle que ve de pas no se li permetrà l’entrada” aclaria el regidor d’Espais Públics i Mobilitat.
A banda d’una major accessibilitat a la plaça, un altre aspecte que s’ha previst amb el projecte de remodelació és la preservació i conservació del valor patrimonial d’elements característics de la zona, com els bancs de pedra curvilinis de la plaça, els arbres actuals (tot i afegir-ne de nous) i les llambordes. Aquestes últimes tornaran al centre de la plaça després de rebre el mateix tractament que es va dur a terme a l’anterior reforma de la plaça de la Font del Lleó: “Agafarem les necessàries per fer l’obra, es partiran per la meitat i es col·locaran de nou amb una superfície absolutament plana. La resta seran desades en el dipòsit municipal” explicava Mauri.
D’altra banda, el projecte planeja una renovació completa de l’enllumenat actual de la zona intervinguda, “millorant substancialment la qualitat lumínica de l’espai” afirma el consistori, a més de “d’aprofitar l’ocasió per substituir aquelles canonades antigues, renovant el clavegueram de la plaça i del carrer Rector Alemany” va explicar Gerard Estanyol, enginyer tècnic responsable del projecte.
UN CONCURS PÚBLIC MOLT CONCORREGUT
Més d’una vintena d’empreses van presentar-se al concurs públic per a l’adjudicació de la licitació de l’obra. Aquesta elevada concurrència “ha facilitat l’arribada d’ofertes més competitives, arribant a l’estalvi per a les finances públiques de l’Ajuntament d’uns 200.000 €” detalla el consistori. En un inici, les obres a la zona es preveien per un import de quasi un milió d’euros, i finalment, el projecte ha resultat adjudicat a l’empresa Hercal Diggers SL per l’import total de 794.240,37 €.