

Unika beer, l’empresa calderina que va néixer al juny del 2019 amb el propòsit de treure al mercat “la cervesa que t’enamora, una cervesa única i de màxima qualitat”, acaba de llançar al mercat la seva primera cervesa sense gluten apta per celíacs.
“Amb aquest llançament preteníem acostar-nos a les persones que formen part d’aquest col·lectiu per tal que també puguin gaudir de l’excepcional gust d’una cervesa unika, sinònim d’una cervesa feta sense presses, de forma tradicional, amb aromes i sabors ben integrats, entrada en boca fàcil i un post-gust equilibrat que persisteix” explica Jordi Canet, fundador d’unika beer.
Segons dades facilitades per la Federación de Asociaciones de Celíacos de España (FACE), un 1% de la societat espanyola pateix la celiaquia, una malaltia autoimmunitària crònica que afecta principalment a l’intestí prim, causada per una reacció al gluten, un grup de diverses proteïnes que es troben al blat i en altres grans com l’ordi i el sègol.
La nova unika Koliakos és “una cervesa cristal·lina, elaborada amb aigua mineral natural, ingredients 100% naturals, sense additius, no pasteuritzada i que per tant manté les propietats organoèptiques de la cervesa acabada d’elaborar” segueixen explicant de l’empresa calderina.
Unika beer ha volgut fer un homenatge a la història que hi ha al darrere de la investigació de la celiaquia a través del nom que li ha atorgat a la seva nova variant de cervesa: “La malaltia ja va ser contemplada en el segle I per un dels més famosos metges de l’antiguitat, el grec Aretaeus, considerat el primer metge en descriure-la en el tractat titulat ‘Sobre les causes i el símptomes de les malalties'” diuen des d’unika beer. En aquest tractat, quan es descrivia a persones amb aquesta malaltia s’aplicava la paraula grega “koliakos”, de la qual es deriva la paraula ‘celíacs’, que significa ‘aquells que pateixen de l’intestí’.
La nova unika Koliakos pot trobar-se en botigues especialitzades o directament a la botiga on-line de www.unikabeer.com.