Mascareta, distància i grups estables, també fora de l’aula
- 21/09/2020
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
Les extraescolars també viuen una situació d’adaptació amb l’aplicació de mesures estrictes de prevenció
IMATGE | Les activitats de lleure educatiu tornen a agafar embranzida aquest curs. > CEDIDA
Superat el temps de confinament obligat durant l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, la qual va significar la immediata suspensió de qualsevol activitat col·lectiva, l’oferta d’activitats de lleure educatiu dirigida a infants i joves torna a agafar embranzida aquest curs.
Classes de dansa, teatre, música, natació, activitats esportives, arts plàstiques, escacs … Qualsevol modalitat d’activitat extraescolar té el vistiplau del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya mentre es dugin a terme tot respectant les mesures de prevenció i seguretat.
Les normes bàsiques es repeteixen per a cada branca d’activitat: garantir que cada infant disposa d’una superfície mínima de 2,5 metres; rentar-se les mans abans i després de l’activitat; netejar i desinfectar els instruments o elements que siguin utilitzats a cada sessió; bona ventilació i prioritzar les activitats a l’aire lliure; distància d’1,5 metres i ús obligat de la mascareta a partir dels 6 anys (excepte en cas d’alguna contraindicació o en la pràctica esportiva).
Com en el cas de les escoles, el Govern català recomana que “la composició del grup de participants sigui el més constant possible per facilitar la traçabilitat, constituint-se en un segon grup estable sense canvis”, tot i poder-s’hi barrejar infants i adolescents de diferents edats i grups estables.
A diferència d’altres cursos, aquest any s’ha cancel·lat l’activitat de robòtica educativa a l’Escola El Farell. Ho gestionava Aprendik, des d’on diuen haver tornat aquest setembre “amb més ganes, més idees, més projectes i més força que mai”, després de l’aturada obligada. A les seves classes, diuen, es compleix amb la nova normativa i, a més, “hem elaborat un pla que ens permeti seguir amb les activitats de la manera més fidel possible a la forma presencial habitual en cas que hàgim de confinar-nos de nou”.
També el CN Caldes s’ha adaptat als nous temps, i com cada curs ha ofert a les AMPES de la vila -i a les de poblacions veïnes- l’activitat extraescolar dels cursets de natació, al marge dels entrenaments de cada secció esportiva del club: “Aquesta temporada, degut a la situació actual, s’han limitat les inscripcions per tal de garantir l’aforament permès”, diuen des de direcció. Tot i això, “hem tingut un gran acolliment”, apunten.
A l’Escola Municipal de Música Joan Valls conviuran aquest curs més de 200 alumnes, que novament han confiat en el centre per a la seva formació en música i cant. “Enfoquem el curs amb tota la normalitat possible dins de l’anormalitat” diu Montserrat Pieres, directora de l’escola. “Fem les classes iguals, però amb mascareta, pantalles de metacrilat entre professor i alumne i amb rentat de mans abans i després o gel hidroalcohòlic en els grups més nombrosos”, afegeix. Aquest any, les classes estan formades per no més de 10 alumnes; el gran pati de l’escola és utilitzat mentre el temps els hi ho permeti, i acabada la jornada, cada professor desinfecta els faristols, les cadires i les taules. “Les mesures són màximes” conclou Pieres.
Altres entitats calderines dins del sector d’activitats de lleure com El Gat Penjat també viuen “una situació d’adaptació a les normatives”, segons expliquen, i garanteixen la seguretat en la seva activitat d’escalada i circ complint amb totes les normes establertes “d’ús de gel hidroalcohòlic, rentat de mans i divisió de zones”.