Feminisme per canviar-ho tot
- 03/03/2020
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Opinió
- 0
CUP Caldes de Montbui
Aquest diumenge és 8 de març, dia internacional de les dones treballadores. En motiu d’aquesta assenyalada data, al darrer Ple municipal es va aprovar una moció que, entre d’altres qüestions, declarava Caldes municipi feminista i adheria la nostra vila al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes.
Celebrem aquests avenços, com no podria ser d’altra manera; tanmateix, cal actuar de forma decidida perquè el títol de municipi feminista sigui una realitat. Cal que Caldes posi al centre del funcionament social la vida i tot el que la fa possible, en unes condicions dignes per a les classes populars en general i per a les dones en particular.
Volem que el feminisme sigui un eix transversal, una mirada global sobre les polítiques del municipi. Amb aquesta objectiu, des de la CUP proposem algunes mesures d’urgència, realitzables a curt termini, que poden ser les primeres pedres sobre les quals construir un poble on totes hi tinguem cabuda.
En primer lloc, i com ja fa massa temps que repetim, apostem per la creació d’un pla d’igualtat propi del nostre municipi. En la mateixa línia, cal dotar la Regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGBTI+ d’una tècnica pròpia. Fins al moment, però, no hem vist cap partida pressupostària destinada a tal fi.
D’altra banda, considerem fonamental la formació de les treballadores de l’Ajuntament i d’empreses contractades per aquest en matèria d’igualtat i polítiques LGBTI+. La casa ha de donar exemple per tal d’incentivar la formació sobre aquesta qüestió. Així mateix, cal que totes les entitats del municipi rebin formacions en aquest sentit, incloent especialment la prevenció de les violències masclistes i LGBTI+fòbiques.
Finalment, cal un punt de referència al municipi que visibilitzi fora de l’Ajuntament l’aposta pel feminisme i atorgui una atenció especialitzada a les dones i el col·lectiu LGBTI+. Aquest ha de funcionar com a punt informatiu, gestionat per personal especialitzat en matèria de gènere, que permeti adreçar les veïnes als serveis corresponents (sanitaris, socials…), proporcionar-los informació i suport, i recollir les necessitats que tinguin en aquest àmbit.