Ahir dilluns 18 de novembre, l’alcalde Isidre Pineda es reunia amb diversos membres del col·lectiu Carerac Verd, una nova plataforma ciutadana de Caldes “preocupada pels abocaments incontrolats que s’efectuen a la zona i altres indrets del terme municipal”, explica la recent inaugurada entitat.
No obstant això, no era la primera cita que es marcava a l’agenda per posar a sobre de la taula el conflicte obert amb l’activitat irregular de l’empresa d’extracció d’àrids a Can Cararac, GRP Recycling Process: “El 31 d’octubre vàrem mantenir una reunió amb el Cap de l’Àrea de Territori de l’Ajuntament – tot i que, segons el col·lectiu, havia estat concertada amb l’alcalde per al dia 30 i es va veure ajornada per motius sobrevinguts- i en aquesta trobada, a banda de repassar les instàncies presentades amb anterioritat, “vam informar l’Ajuntament que hem presentat suggeriments al Pla Especial presentat per GDP en el període de consultes”.
La nova plataforma ciutadana denuncia que GDP segueix actuant “malgrat l’ordre de tancament i el precinte, i certifica l’exportació d’aquesta al Pla d’Aguilar: “Hem verificat que l’activitat extractiva del Pla d’Aguilar no disposa de cap llicència vigent que li permeti tenir activitat de cap tipus. I cal recordar que durant els dies que Can Cararac va estar efectivament tancat, els camions eren desviats i abocaven al Pla d’Aguilar”.
Davant la situació de no interrupció definitiva dels abocaments, Carerac Verd demana al consistori de Caldes que coordini la seva acció amb altres administracions amb competències sectorials, -“cosa que no ha fet fins ara malgrat els contactes que hem facilitat”-, i organitza dos actes “per donar a conèixer públicament la problemàtica associada a Can Cararac” amb el propòsit final que “siguin tancades totes les activitats il·legals que siguin autèntics abocadors, i netejar i restaurar el territori malmès”.
El primer d’aquests actes se celebrarà aquest divendres 22 de novembre a les 19:30 hores a Les Cases dels Mestres. “Serà un acte informatiu on es revisaran els antecedents històrics, la situació actual i quin és el recorregut que preveiem pel futur d’aquesta explotació”.
D’altra banda, el diumenge 24 de novembre, sortint des de la Presó de Caldes, tindrà lloc una caminada popular “per recórrer, veure directament i explicar quines praxis han dominat la gestió de l’explotació”.