El dia 9 de juliol l’Associació Projecte Mexcla’t i l’Ajuntament de Caldes van fer el lliurament de premis del concurs Via del Pintxo 2019. Aquesta edició, en què han participat 28 establiments, ha estat un èxit, tant en el nombre d’establiments participants com de públic, ja que des del 23 de maig a l’1 de juny es van servir 29.000 pintxos.
La Faregyoza de l’Ukiyo Sushi Bar ha estat guardonada amb el Premi Via del Pintxo 2019, atorgat per jurat. El seu xef i propietari, Arnau de Villasante, celebra aquest reconeixement per “l’esforç que hem fet durant els dies de la Via del Pintxo i la fantàstica rebuda que hem tingut dels clients”. El Premi al Pintxo Popular, atorgat per votació popular, ha estat per a la proposta del Balneari Termes Victòria, el Xarrup de Salmorejo amb ou de guatlla, pernil i brots que “ha permès que molta gent de Caldes conegui les propostes gastronòmiques de l’hotel” explica Pol Batlles, un dels responsables. També ha estat premiat el Pintxo Turístic, atorgat per jurat, al Pop Calderí del Restaurant Can J. L’organització també ha volgut fer una menció especial per la seva integració social a la cafeteria l’Àgora d’Apindep i els seus Apindepops i el Rostit de l’Oncle de la Fundació Santa Susana.
Carlos Martín, president de l’Associació Projecte Mexcla’t, valora molt positivament l’edició d’aquest any, ja que “hi han participat més establiments que en edicions anteriors, concretament tres, i s’han servit 6.000 pintxos més, tenint en compte que hi ha hagut un dia menys que a l’edició anterior”.
Durant el lliurament de premis també es va procedir a sortejar, entre els tastadors que van omplir correctament les butlletes, 5 sopars al restaurant guanyador de l’edició d’enguany, un cap de setmana a Donosti, un lot de productes calderins i un curs de cuina a l’Aula Culinària del Vallès.