La jornada va incloure un ventall d’actes a càrrec de l’Associació Soca de Mots i amb la col·laboració de versotaires del Ball de Diables de Caldes. Els actes que el Cicle Veïns va dedicar a la glosa menorquina van començar a les 19 h amb una xerrada sobre la música improvisada i la poesia popular en l’actualitat, a càrrec de l’Associació d’amants de la glosa menorquina Soca de Mots, i dels versotaires del Ball de Diables de Caldes de Montbui. Després d’un tast de gastronomia menorquina va arribar l’acte més esperat, el glosat menorquí, amb glosadors vinguts de Ciutadella i Maó.
A Menorca, per fer un glosat, es reuneixen dos o més glosadors que, després d’una introducció, es disposen a fer una mena de combat versat en el qual cadascú posa a prova l’enginy i la capacitat de resposta ràpida i improvisada de l’altre. La predisposició dels que seuen per gaudir d’una conversa de vegades irònica, d’altres crítica, fa que la comunicació sovint esdevingui suggerent i captivadora.
El vers improvisat és un gènere de la literatura popular de tradició oral que ve d’antic i que podem trobar en molts indrets d’arreu del món. A Caldes de Montbui, els versots del Ball de Diables són avui un gènere de poesia popular ben arrelada, en què la sàtira i la crítica social hi ocupen un lloc preeminent.