Recepta per a 4 persones
Per a la mandonguilla:
· 4 potes de calamar
· 100g de verdures variades
· 75g de calamar
· 100 g de carn de llagostí
· 2g d’all i julivert
Fem una brunoisse de carbassó, pastanaga, porro, bròcoli, llagostins i calamars. Ho barrejarem tot bé i, amb la massa resultant, fem pilotetes de 50 grams. Tot seguit, enfarinem i fregim.
Cremós d’alga Wakame:
· 115 g de patata de la
varietat Mona Lisa
· 50g de nata líquida
· 30g d’alga Wakame
Bullim les patates. Mentrestant haurem hidratat l’alga wakame. Tot seguit trinxem la mescla de la patata bullida i l’alga, afegint una mica de nata líquida de cuinar. Corregim de sal i pebre i reservem.
Salsa de suquet de peix:
· Cap i la pell dels llagostins
· 50g de ceba
· 50g de pebrot Vermell
· 6g de picada de fruits secs
· 10g de tomàquet fregit
· 5cl de vi blanc
· 100g de cada verdura (porro, ceba i pastanaga)
Per crear un bon fumet farem un caldo amb els caps i la pell dels llagostins afegint-hi una mica de porro, ceba i pastanaga. Després reservem. Seguidament farem la salsa sofregint la ceba i el tomàquet en una cassola. Afegirem a continuació el vi blanc i el fumet de llagostins. Ho deixem coure 10 minuts. En acabar afegim la picada de fruits secs i espesseïm. Finalment corregim de sal i de pebre. Per presentar la mandonguilla fregim les potes de calamar i les hi col·loquem al damunt.