Els dies 17 i 18 de març, la vila termal acollirà una nova edició del Mercat de l’Olla i la Caldera, esdeveniment ineludible per als calderins, calderines i visitants, dedicat a la cuina d’aigua termal.
Durant aquell cap de setmana, al centre històric de Caldes s’hi farà un homenatge especial a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productes catalans.Tot plegat, sota un ambient festiu i familiar d’una fira que oferirà 100 parades amb productes gastronòmics i artesans i un munt d’activitats i tallers dels quals podrà gaudir tota la família. El recorregut delirant es distribuirà pel nucli antic de la vila termal, amb l’excepció de la plaça de la Font del Lleó amb motiu de les obres de reurbanització.
Com en la resta d’edicions, no hi faltarà la singularitat calderina: l’olla gegant més gran de Catalunya, amb 1.600 litres de capacitat, on es cuinaran cigrons amb aigua termal i llenya, acompanyats de botifarra, 100% producte local.
També es repetirà la campanya gastronòmica “Se’ns en va l’olla!”, on cada restaurant local oferirà un plat singular, creat especialment en el marc del Mercat, que inclourà a la seva carta només durant els dies del 17 al 25 de març.
La gran novetat d’enguany es tradueix en l’estrena de “L’anada de l’olla de la Fira”, amb el gran salt des del pont de Can Rius. L’activitat convidarà els atrevits assistents a practicar el puenting durant els dos dies de fira, de 16.30 a 18.30 h. La venda de tiquets es farà de manera anticipada des del Museu Thermalia, per 10 euros.