Donada la proximitat de la celebració d’una nova edició del tradicional Mercat de l’Olla (el 17 i 18 de març), el programa de televisió Aquí la tierra, de TVE-1, va visitar ahir Caldes de Montbui. La seva estada es va justificar arran del seu interès per les llegums cuinades amb aigua termal, així com el sistema de reg, també amb aigua termal, de les hortes de baix.
Per aquest motiu i durant la jornada d’ahir, l’espai televisiu presentat per Jacob Petrus va voler mostrar, a mode d’assaig, una petita representació del que serà el gran Mercat de l’Olla. Per fer la demostració, es va dur a terme una cocció excepcional en olles petites des de la plaça Onze de Setembre, amb la col·laboració de Llegums Parellada i l’Ajuntament de la vila.
Amb aquests reportatges, el programa podrà mostrar a l’audiència un tast de la cocció real que es durà a terme els pròxims dies 17 i 18 de març: 2.000 racions de cigrons, amb botifarra i llardons, cuinades a l’olla gegant de 1.600 litres i 1,5 metres de diàmetre, amb aigua termal. Les imatges s’emetran el pròxim divendres 16 de març, a les 20:30h, a TVE1.