“És una qüestió de seguretat i de salut, hem d’anar tots a una”
- 18/09/2017
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
El 25 de setembre comença la Setmana de la Mobilitat a Caldes amb un nou pla pilot que implica a les escoles i famílies
IMATGE | Cercavila de l’edició anterior amb un grup d’animació acompanyant als infants a l’escola El Farell.> CEDIDA
Del 25 de setembre al 6 d’octubre, Caldes viurà una nova edició de la Setmana de la Mobilitat, però amb un nou model de projecte dissenyat conjuntament entre l’Ajuntament i l’Associació de Mobilitat i Transport Urbà. “Fa anys que organitzem actes al voltant de la Setmana de la Mobilitat, però enguany hem volgut fer un replantejament”, deia Jordi Solé, alcalde de Caldes en la presentació del nou model d’actuació, “ja que la mobilitat sostenible és un dels reptes principals de la nostra societat, quelcom absolutament necessari”.
Enguany, les escoles i les famílies, així com estaments locals com la Policia Local, hi tindran un paper fonamental, sent els principals actors en el nou programa que engloba dues línies d’actuació: d’una banda, el joc de camp “Aventura’t amb la mobilitat” pensant per a l’entorn familiar i, de l’altra, un programa educatiu treballat amb les escoles a través d’un dossier titulat “Mobilitat sostenible a l’escola”. “Ens prenem la Setmana de la Mobilitat com a una jornada educativa i de conscienciació”, deia Jaume Mauri, regidor d’Espais Públics i Sostenibilitat, “pel que hem cregut necessari replantejar el model i entrar-hi amb més profunditat, on les comunitats educatives s’hi impliquin amb un projecte didàctic”. Durant el transcurs de la jornada, els professors de les escoles locals introduiran, en l’horari lectiu, coneixements sobre mobilitat saludable, sostenible i segura, ja que “ens prenem molt seriosament la mobilitat, és una qüestió de seguretat i de salut i cal que tots anem a una”, explicava Mauri, també vicepresident primer de l’AMTU.
A través del joc “Aventura’t amb la mobilitat sostenible”, les famílies calderines podran treballar conjuntament, adults i infants, coneixements tècnics i curiositats en relació a la mobilitat sostenible. L’activitat consisteix en un mapa del municipi amb 14 espais on els jugadors trobaran preguntes sobre el tema en qüestió: la mobilitat sostenible. Les famílies podran anar responent-les i lliurar-les a l’Ajuntament. Entre els participants es sortejarà una visita familiar al Cim d’Àligues. Paral·lelament, a les aules es treballarà la temàtica en horari lectiu, incidint en la conscienciació i esperant que “allò que no aconsegueixen els pares pels costums adquirits, siguin els infants els que aconsegueixin nous hàbits per a les famílies”, apuntava Mauri en relació al programa didàctic que proposa el pla d’enguany.
El nou model d’actuació significa el conjunt de dues activitats innovadores i “una solució que no s’estava treballant”, comentava Joan Prat, director general de l’AMTU. Enguany, el programa presentat i dissenyat per a l’Ajuntament de Caldes significa un pla pilot que, possiblement, serveixi per a extrapolar a altres poblacions catalanes. “Tot i que ha suscitat molt interès entre els associats” afegia Prat, el projecte es va presentar a finals de juliol al Consell de Mobilitat, pel que la manca de temps ha impossibilitat que s’hi adhereixin més municipis. Enguany, seran Caldes, Montmeló i Santa Maria de Palautordera les poblacions que viuran una nova “Setmana de la Mobilitat” amb el nou replantejament, “una llavor que estem plantant per a la nostra qualitat de vida que donarà fruit a una mobilitat més segura i sostenible”, afegia Jaume Mauri.